Bakcylem gotowania zarazili mnie moi rodzice. Przepis na tę potrawę powstał, gdy chciałem przygotować coś smacznego i niebanalnego na spotkanie z kolegami motocyklistami.
Złociste skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka dokładnie
myjemy i osuszamy papierowym
ręcznikiem kuchennym.Cebule i czosnek obieramy
i kroimy w kostkę.
2.Robimy marynatę: olej mieszamy
z solą i pieprzem. Skrzydełka
starannie nacieramy
marynatą i ściśle jedno obok
drugiego układamy w brytfannie.
Posypujemy cebulą
i czosnkiem, polewamy miodem.
Wkładamy na ok. 3 godziny
do lodówki.
3.Skrzydełka przekładamy
na aluminiową tackę i pieczemy
na rozgrzanym grillu do
zrumienienia, od czasu do czasu
obracając.
Komentarze