Zrolowane schabiki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

soczyste roladki ze schabu

  • Łatwy

Składniki:

  • PODSTAWOWOE SKłADNIKI:
    - kotlety ze schabu: 6 sztuk
    - pieczarki: 300 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
    DODATKOWO:
    - masło: 2 łyżki
    - sól do smaku: 6 szczypt
    - pieprz do smaku: 6 szczypt
    - przyprawa ognisty smak: 4 szczypty
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka do obtaczania: 5 łyżek
    - bułka tarta do panierowania: 150 gramów
    - olej do smażenia: 300 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Zrolowane schabiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Każdy z nich posolić i popieprzyć.
    Oczyszczone pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą ognisty smok.
    Gotowy farsz przestudzić.
    Na każdy rozbity kotlet rozłożyć po porcji farszu, zwinąć w roladki i dodatkowo zawinąć w folię spożywczą.
    Tak zawinięte wstawić do lodówki na około 20 minut.
  • 2. Jajka rozbełtać, posolić i popieprzyć.
    Na jeden talerz nasypać mąkę, na drugi bułkę tartą.
    Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju ( po włożeniu do oleju roladki powinny być zanurzone do połowy ).
    Wyjąć z lodówki schłodzone roladki, każdą obtoczyć w me, następnie zanurzyć w jajku.
    Na sam koniec panierować w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować