Zrolowany indyk z grzybami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namaczam w zimnej wodzie i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka i gotuję do miękkości. Grzyby odcedzam i kroję na desce na mniejsze kawałki. Cebule kroję drobno przesmażam na oleju, dodaję grzyby i dalej przesmażam razem. Doprawiam solą, pieprzem,majerankiem. Śliwki zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 15 minut. Moja były mocno wysuszone, sama je ususzyłam, ale jak użyjemy kalifornijskie to nie trzeba moczyć. śliwki dodaję do grzybów i razem mieszam.
2.Filet z indyka nacinam tworząc jeden płat, lekko rozbijamy, sole, pieprzę posypuję przyprawą do indyka, układam farsz. Zwijam od krótszego boku. Związuję białą nitką. Układam w brytfannie posmarowanej oliwą, i przesmażam z każdej strony żeby rolada miała kolor ładny.
3.Wstawiam do piekarnika nagrzanego temp 180 stopni przez 35 minut jeszcze. Podczas pieczenia podlewam ja wodą od czasu do czasu.
Komentarze