Zrolowany indyk z grzybami i śliwkami

0 (0 ocen)

  • 13 godz.

Odświętna rolada z grzybami suszonymi i śliwkami suszonymi. Robi się ją bardzo szybko i szybko też znika. Pachnie grzybami i lasem.

  • 13 godz.

Składniki:

  • 70 dkg filetu z indyka
    2 garście suszonych grzybów
    15 dkg śliwek suszonych
    1 cebula biała
    sól, pieprz
    przyprawa do indyka
    1/2 łyżeczki majeranku
    olej


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Zrolowany indyk z grzybami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet rozcięty rozbity doprawiony 1. Grzyby namaczam w zimnej wodzie i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka i gotuję do miękkości. Grzyby odcedzam i kroję na desce na mniejsze kawałki. Cebule kroję drobno przesmażam na oleju, dodaję grzyby i dalej przesmażam razem. Doprawiam solą, pieprzem,majerankiem. Śliwki zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 15 minut. Moja były mocno wysuszone, sama je ususzyłam, ale jak użyjemy kalifornijskie to nie trzeba moczyć. śliwki dodaję do grzybów i razem mieszam.
  • farsz z grzybów i śliwek 2. Filet z indyka nacinam tworząc jeden płat, lekko rozbijamy, sole, pieprzę posypuję przyprawą do indyka, układam farsz. Zwijam od krótszego boku. Związuję białą nitką. Układam w brytfannie posmarowanej oliwą, i przesmażam z każdej strony żeby rolada miała kolor ładny.
  • rolada związana 3. Wstawiam do piekarnika nagrzanego temp 180 stopni przez 35 minut jeszcze. Podczas pieczenia podlewam ja wodą od czasu do czasu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Indyk Mięso Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować