Zrazy w płatkach kukurydzianych i sezamie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię robić zrazy, bo za każdym razem można do nich dodać coś innego.

  • 30 min

Składniki:

  • * porcje schabu
    * ser żółty
    * pieczarki
    * cebula
    * masło
    * jajko
    * mąka
    * bułka tarta
    * płatki kukurydziane
    * sezam
    * sól
    * pieprz
    * papryka w proszku
    * tłuszcz do smażenia

Zrazy w płatkach kukurydzianych i sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy 1. Mięso cienko rozbić i przyprawić. Na rozbite kotlety zetrzeć na małych oczkach ser, następnie ułożyć usmażone na maśle pieczarki oraz usmażoną cebulę.
  • Zawijanie 2. Następnie zawinąć zrazy i spiąć wykałaczką.
  • panierka 3. Przygotować panierkę z wymieszanych pokruszonych płatków kukurydzianych, bułki tartej i sezamu (ilości w zależności od upodobań).
    Oprószyć zrazy mąką, zamoczyć w rozmąconym jajku i panierować we wcześniej przygotowanej mieszance. Smażyć ze wszystkich stron na złoto. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy