Zrazy wołowe z farszem z pieczarek

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Dla wielbicieli zrazów ,ciekawy dodatek chleba razowego do farszu

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg wołowiny zrazowej
    30 dkg pieczarek
    1 duża cebula
    3 kromki chleba razowego
    Masło
    Smalec
    Mąka
    Sól
    pieprz
    100 ml śmietany
    Koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy wołowe z farszem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyporcjować, rozbić na płaty, posolić i posypać pieprzem .
    Przygotować farsz: Przesmażyć na maśle posiekaną cebulę ,dodać drobno pokrojone pieczarki i starty razowy chleb .Całość podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem i drobno posiekanym koperkiem.
    Farsz nałożyć na płaty mięsa, formować zrazy, obtoczyć w mące ,przesmażyć z obu stron, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości.
    Przed podaniem dodać do sosu śmietanę, zagotować.

Porady

Można zamiast pieczarek dodać grzyby leśne swieze lub suszone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować