Zrazy z karkówki

5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podróże i gotowanie pyszności to moje dwie pasje.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki wieprzowej
    ● 30 dag mielonego mięsa
    ● sól, pieprz
    ● pęczek koperku
    ● jajko
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Zrazy z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    i kroimy w 1-cm plastry.
    Rozbijamy. Oprószamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Mielone mieszamy z jajkiem
    i posiekanym koperkiem.
    Doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 3. Na każdy plaster karkówki
    nakładamy po porcji
    farszu i zwijamy w roladki.
    Spinamy wykałaczkami.
    Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Podlewamy wodą.
    Dusimy ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować