Zrazy ze schabu

4.5 (179 ocen)

Tańsza wersja tradycyjnych zrazów :) I smakuje świetnie. Lubię urozmaicać zwykłe dania.

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    sól,pieprz,papryka mielona slodka,przyprawa do mięs
    musztarda
    ogórek kiszony
    papryka czerwona (ćwiartka)
    pół cebuli
    SOS:
    1 szklanka wody
    pół cebuli
    sól,pieprz, przyprawa uniwersalna
    2 łyżeczki mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy 1. Plastry schabu rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa.
    Przyprawiamy z obu stron.
    Schab smarujemy musztardą.
    Układamy cebulę pokrojoną w ósemki,ogórka i paprykę w paski.
    Zawijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczką.
    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Podlać wodą i przyprawić. Dusić pod przykryciem ok.40 min.
    Pod koniec sos zagęścić mąką.

Porady

Podawać z ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Musztarda Papryka Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować