Zrazy ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myjemy, osączamy i drobno siekamy.
Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
Dodajemy szpinak, mieszamy.
Doprawiamy do smaku przyprawa uniwersalna, pieprzem i ketchupem.
Po chwili zbijamy jajko i smażymy, mieszając, aż białko się zetnie.
Studzimy.
Plastry schabu cienko rozbijamy.
Smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy, chowając brzegi.
Zrazy mocno obwiązujemy nicią kuchenną.
W rondlu roztapiamy smalec.
Zraz obsmażamy ze wszystkich stron, aż tłuszcz zbrązowieje.
Podlewamy wodą, dusimy.
Doprawiamy do smaku majerankiem, przyprawa uniwersalna, papryką, przyprawa do mięs i pieprzem.
Pod koniec duszenia dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
Komentarze