Zrazy mielone z pieczarkami i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1/2 szkl. bułki zalewamy
letnią wodą. Odstawiamy, aż wchłonie płyn. Kaszę gotujemy
na sypko. Studzimy.
2.Mięso mieszamy z bułką
i jajkiem. Jeżeli masa będzie
za rzadka, dosypujemy bułki
tartej. Doprawiamy
3.Pieczarki oczyszczamy
i ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Cebulę obieramy
i drobno kroimy. Podsmażamy
z pieczarkami na oleju. Dodajemy
kaszę i natkę. Chwilę
smażymy. Doprawiamy
4.Łyżką nabieramy po porcji
masy mięsnej, spłaszczamy
i nakładamy na środek po łyżeczce
farszu. Brzegi zlepiamy.
Formujemy kotlety. Obta-
Komentarze