Zrazy mielone z pieczarkami i kaszą gryczaną

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Uwielbiam tworzyć nowe potrawy.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna lub przyprawa do grilla
    ● 1/2 woreczka kaszy gryczanej
    ● 15 dag pieczarek
    ● mała cebula
    ● posiekana gałązka natki pietruszki
    ● olej
    ● mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy mielone z pieczarkami i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1/2 szkl. bułki zalewamy
    letnią wodą. Odstawiamy, aż wchłonie płyn. Kaszę gotujemy
    na sypko. Studzimy.
  • 2. Mięso mieszamy z bułką
    i jajkiem. Jeżeli masa będzie
    za rzadka, dosypujemy bułki
    tartej. Doprawiamy
  • Zrazy mielone z pieczarkami i kaszą gryczaną 3. Pieczarki oczyszczamy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Cebulę obieramy
    i drobno kroimy. Podsmażamy
    z pieczarkami na oleju. Dodajemy
    kaszę i natkę. Chwilę
    smażymy. Doprawiamy
  • 4. Łyżką nabieramy po porcji
    masy mięsnej, spłaszczamy
    i nakładamy na środek po łyżeczce
    farszu. Brzegi zlepiamy.
    Formujemy kotlety. Obta-
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować