Tą zupę przygotowuję na szczególne okazje. Szybko się ją robi, jest smaczna, pożywna i kolorowa:)
40 min
Składniki:
40 dag mielonego mięsa z indyka, 2 łyżki mąki, pół łyżeczki kaszy manny
1 marchewka
pół średniej wielkości pietruszki, 1/4 selera
pół pora
pęczek szczypiorku
2 serki topione: gouda i edamski
200 gram fasolki szparagowej
makaron drobny jajeczny np. gwiazdki
Zupa 2 sery z pulpecikami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mięsa, kaszy i mąki uformować małe pulpety, gotować po wypłynięciu ok 2 min. Wyjąć.
2.Do wywaru wrzucić skrojone w drobniutką kostkę marchewkę, pietruszkę, selera oraz pokrojoną " na trzy " fasolkę. Gdy będą pół miękkie dodać pora pokrojonego w kostkę.
3.Dodać makaron. Odlać pół szklanki wywaru i rozpuścić w nim serki. Dodać do pozostałej zupy. Wrzucić pulpety. Zagotować. Przed podaniem posypać drobno skrojonym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego:)
Porady
Przed podaniem można posypać żółtym serem startym na drobnej tartce. Wtedy zupa będzie się " ciągnęła: :D
Komentarze