Zupa 2 sery z pulpecikami drobiowymi

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Tą zupę przygotowuję na szczególne okazje. Szybko się ją robi, jest smaczna, pożywna i kolorowa:)

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa z indyka, 2 łyżki mąki, pół łyżeczki kaszy manny
    1 marchewka
    pół średniej wielkości pietruszki, 1/4 selera
    pół pora
    pęczek szczypiorku
    2 serki topione: gouda i edamski
    200 gram fasolki szparagowej
    makaron drobny jajeczny np. gwiazdki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa 2 sery z pulpecikami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa, kaszy i mąki uformować małe pulpety, gotować po wypłynięciu ok 2 min. Wyjąć.
  • 2. Do wywaru wrzucić skrojone w drobniutką kostkę marchewkę, pietruszkę, selera oraz pokrojoną " na trzy " fasolkę. Gdy będą pół miękkie dodać pora pokrojonego w kostkę.
  • 3. Dodać makaron. Odlać pół szklanki wywaru i rozpuścić w nim serki. Dodać do pozostałej zupy. Wrzucić pulpety. Zagotować. Przed podaniem posypać drobno skrojonym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego:)

Porady

Przed podaniem można posypać żółtym serem startym na drobnej tartce. Wtedy zupa będzie się " ciągnęła: :D

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować