Zupa musztardowa z parówkami

5 (145 ocen)

  • 50 min

Moja debiutancka zupka musztardowa , lekko pikantna z delikatnie wyczuwalnym smakiem musztardy i dużą ilością mięciutkich warzyw , doprawiona żółtym kolorkiem curry :) A zamiast tradycyjnego mięsa do zupy postawiłam na parówkowe plasterki :) Oj było pysznie .. :)

  • 50 min

Składniki:

  • 3 i pół l. wody
    ok 10 średnich ziemniaków
    2 duże marchewki
    2 duże cebule
    5 parówek delikatesowych
    250 ml musztardy sarepskiej
    250 ml śmietany 12 %
    1 pęczek kopru
    1 łyżka curry
    1 łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry Musy

Zupa musztardowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy , myjemy kroimy w małą kostkę , zalewamy 3 i pół l.wody gotujemy.
  • marchewka z cebulą 2. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę siekamy drobno-dodajemy do garnka gdy ziemniaki będą pół miękkie
  • parówki , koper 3. Parówki kroimy w plasterki , koperek siekamy drobno dodajemy do zupy gdy warzywa są miękkie
  • zupa 4. Odlewamy 0,5 l wywaru z garnka mieszamy z musztardą , śmietaną , curry , solą i pieprzem-wlewamy do garnka , mieszamy. Gotujemy chwilkę do ugotowania się parówek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Musztarda Parówki Warzywa Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować