Zupa meksykańska.

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Przepis usłyszałam podczas słuchania audycji radiowej i szybko sobie go zapisałam, nie żałuję bo zupa jest smaczna.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    2 duże cebule
    1 mały koncentrat pomidorowy
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
    3 ząbki czosnku
    1 kostka rosołowa
    2 duże łyżki majeranku
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól, pieprz, maggi do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cebulę pokroić w kostkę i razem z mięsem obsmażyć. Zagotować 1 l wody, dodać kostkę rosołową i obsmażone mięso z cebulą, gotować 30 minut. Dodać fasolę i kukurydzę osączoną z zalewy, majeranek, dolać wody żeby wszystko było przykryte, tak gotować 20 minut. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koncentratem pomidorowym, ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą, maggi do smaku, gotować jeszcze około 30 minut. Często mieszając.

Porady

Do zupy można również dodać fasolę białą z puszki i soję ja nie dodałam bo nie miałam pod ręką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować