Zupa meksykańska

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Pikantna, szybka, bardzo sycąca zupa

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg wieprzowiny mielonej
    1/2 kg pieczarek
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    200 g przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek
    1 zupa fasolowa w torebce
    sól, pieprz, ostra papryka w proszku
    100 g żółtego sera
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować ok. 2 litry wody. Dodać rozmieszaną w 1/2 szkl wody zupę fasolową i niech się powoli gotuje.
  • 2. Mięso usmażyć na patelni, na dużym ogniu na rumiano dodając przyprawę do potraw.
  • 3. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i obsmażyć na maśle.
  • 4. Usmażone mięso, pieczarki, fasolę i kukurydzę dodać do gotującej się zupy.
    Doprawić pieprzem, solą i papryką. Na koniec dodać przecier pomidorowy i zagotować.Sprawdzić ostrość. Zupa powinna być pikantna.
  • 5. Żółty ser zetrzeć na tartce lub tak jak u mnie pokroić na cieniutkie paseczki.
    Serem posypać na talerzu.

Porady

Zupę fasolową można zastąpić sporządzoną przez siebie zasmażką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Przecier pomidorowy Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować