Zupa meksykańska

4.5 (152 ocen)

Jestem studentką. Po zrobieniu zupy meksykańskiej moje współlokatorki zajadały się nim. Po 15 minutach już nic nie zostało:(

Składniki:

  • *puszka czerwonej fasoli
    *puszka białej fasoli
    *puszka kukurydzy
    *30-50 dag mięsa mielonego
    * 1 czerwona papryka
    *3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    * sól, pieprz, zioła prowansalskie, chili w proszku
    *czosnek granulowany lub starty 1 ząbek
    *olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Paprykę umyć wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę.
    2. Mięso mielone wraz z papryką podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
    3. Ze wszystkich puszek odlać zalewy i do garnka wsypać kukurydzę, 2 rodzaje fasolki i zalać wodą tak aby przykryła ona wszystkiego składniki. Całość doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać usmażone mięso z papryką i chwilkę podgotować, żeby papryka miękka. Dodać koncentrat, sól,pieprz, chili w proszku,czosnek granulowany, zioła prowansalski i gotowe.

Porady

Danie można jeść na zimno lub na ciepło. Ja czasem do tego gotuję ryż, wykładam go na talerz i polewam "zupą", a nieraz serwuje w talerzu jako normalną zupę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować