Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest to moja wersja zupy meksykańskiej, chodź nigdy nie widziałam oryginalnego przepisu, zrobiłam ją z domysłu. Wyszła bardzo smaczna i stała się ulubioną zupą męża.

Składniki:

  • bulion warzywny 1.5 l.
    ziemniaki 4 szt.
    marchew 1 szt.
    papryka czerwona 1 szt.
    czosnek granulowany 1/2 łyżeczki
    fasola czerwona z puszki 3/4 szkl.
    karkówka ok. 350 gram
    papryka słodka mielona 2 łyżki
    papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
    chili 1 szczypta
    pieprz 1/3 łyżeczki
    sól 1 łyżeczka ( do mięsa )
    sól i pieprz, aby doprawić zupę
    cebula 1/2 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa meksykańska

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12jjt46 1. Ziemniaki i marchew obrać pokroić w kostkę. Zalać bulionem i wstawić na gaz. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z odsączoną czerwoną fasolą.
  • image-10hvyxg 2. Mięso umyć, osuszyć i zmielić w maszynce. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, paprykami i chili. Wymieszać.
  • image-0qvupnr 3. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać mięso. Przysmażyć na złocisto brązowy kolor. Po czym dodać do zupy. Gotować jeszcze ok. 20 minut.
    Zupę doprawić do smaku wedle uznania.

Porady

Zupa najlepiej smakuje na następny dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Papryka Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować