Zupa meksykańska z kolendrą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa meksykańska i trochę podobna do tej, którą znamy, i trochę inna. Jedną ze zmian jest zamiana pietruszki na kolendrę. Spróbujcie sami, bo jest naprawdę smaczna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - rosół (może byc z kostek): 1 litr
    - piersi kurczaka: 2 sztuki
    - pomidory: 3 sztuki
    - kukurydzy mrożonej (wolę używać mrożoną niż z puszki): 225 gramów
    - Ząbki czosnku (wycisnięte): 2 sztuki
    - czerwona cebula (średnia): 1 sztuka
    - kolendra (świeża): 4 łyżki
    - pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - avocado hass: 1 sztuka
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa meksykańska z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone piersi kurczaka włożyć do rosołu. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Następnie dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory, cebulę pokrojoną na paseczki i wyciśnięty czosnek. Gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem następną godzinę. Pod koniec gotowania dodać przyprawy i kolendrę. Podawać z pokrojonym na paski avocado.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować