Zupa meksykańska i trochę podobna do tej, którą znamy, i trochę inna. Jedną ze zmian jest zamiana pietruszki na kolendrę. Spróbujcie sami, bo jest naprawdę smaczna.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- rosół (może byc z kostek): 1 litr
- piersi kurczaka: 2 sztuki
- pomidory: 3 sztuki
- kukurydzy mrożonej (wolę używać mrożoną niż z puszki): 225 gramów
- Ząbki czosnku (wycisnięte): 2 sztuki
- czerwona cebula (średnia): 1 sztuka
- kolendra (świeża): 4 łyżki
- pieprz mielony: 1 łyżeczka
- avocado hass: 1 sztuka
- sól morska: 0.5 łyżeczki
Zupa meksykańska z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone piersi kurczaka włożyć do rosołu. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Następnie dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory, cebulę pokrojoną na paseczki i wyciśnięty czosnek. Gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem następną godzinę. Pod koniec gotowania dodać przyprawy i kolendrę. Podawać z pokrojonym na paski avocado.
Komentarze