Zupa meksykańska z kurczakiem

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

rozgrzewająca zupka

  • 60 min

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa (kurczak)
    1 papryka czerwona (średnia)
    pół cebuli
    4 ziemniaki
    1 marchewka
    1 kukurydza
    1 pomidor
    bazylia
    czubrica czerwona
    makaron drobny ok 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i oderwać wszystkie ziarna.
    Porcję rosołową wypłukać i zalać 2 l wody. Nastawić na ogień. Dodać marchewkę i cebulę.
    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę, pomidor drobno pokrojony bez skórki, oraz kukurydzę (jeśli była duża to ok 3/4) i gotować do miękkości. Doprawić do smaku bazylią i czubricą.
    Pod koniec wyjąć porcje rosołową oddzielić mięso i wrzucić do zupy. Dodać makaron i jeszcze chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować