Zupa na żeberkach z ryżem i ziemniakami

4.48 (164 ocen)

To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.

Składniki:

  • ½ kg żeberek
    1 udko z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1 por
    3 ziemniaki
    1-2 torebki ryżu
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    Mieszanka suszonych warzyw z przyprawami
    Szczypta lubczyku
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa na żeberkach z ryżem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę oraz ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy żeberka oraz udko z kurczaka i gotujemy do miękkości mięsa, czyli przez około półtorej godziny. Dodajemy wszystkie przyprawy. Na końcu gotowania z zupy wyciągamy mięso, kroimy w kostkę, pozbywamy się kości i z powrotem dodajemy do zupy. Całość mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować