Zupa ogórkowa

5 (166 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jedna z moich ulubionych :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    włoszczyzna
    1 słoik ogórków kiszonych
    5 ziemniaków
    1/2 szklanki mleka
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki umyć, przekroić na pół, zalać woda, zagotować. Zebrać szumowiny, posolić, dodać pokrojoną włoszczyznę. Ziemniaki pokroić w kostkę. Ogórki zetrzeć na grubym oczku i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je z zupy i wrzucić ziemniaki. Kiedy zmiękną, dodać obrane mięso i podsmażone ogórki. Wlać wodę z ogórków. Zagotować, doprawić i zabielić mlekiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować