ZUPA OGÓRKOWA NA WYWARZE WARZYWNYM

4.48 (190 ocen)

  • 60 min

SZYBKA ,PROSTA I BARDZO SMACZNA ZUPA WEGETERIAŃSKA.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 L WYWARU WARZYWNEGO

    3 ZIEMNIAKI

    1 MAŁA MARCHEWKA

    30 DAG KISZONYCH OGÓRKÓW

    1 ZĄBEK CZOSNKU

    1/2 PECZKA KOPERKU

    1 LIŚĆ LAUROWY

    3 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

    6 ZIAREN CZARNEGO PIEPRZU

    2 ŁYŻKI SMIETANKI 12%

    SÓL
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i obrana marchewkę drobno zetrzeć na tarce.
    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  • 2. Wywar zagotować,dodać starte ogórkii marchewkę,ziemniaki,liść laurowy,ziele angielskie,ziarna pieprzu i przecisnięty przez praskę czosnek.
    Gotować ok.30 min.
  • 3. Zupę zabielić śmietanką,przyprawić solą i posypać posiekanym koperkiem.

Porady

Ponieważ nie jestem wegetrianką :) do zupki dodałam obgotowana pierś z kurczaka pokrojona w kostkę,a zamiast śmietanki -jogurt grecki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować