Zupa ogórkowa z kaszą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zupa warzywna ogórkowa z kaszą i z sokiem z kiszonych ogórków-to moja propozycja na jesnienny rozgrzewający obiad:)

  • 45 min

Składniki:

  • 6-7 ogórków kiszonych,
    szklanka wody z kiszonych ogórków,
    około 2 litry wywaru warzywnego
    2 średnie marchewki,
    2 -3 ziemniaki
    kawałek korzenia pietruszki
    kawałek selera.
    szklanka kaszy jaglanej
    sół , pieprz
    szczypta cukru
    kilka ziarem pierzu ziarnistego
    lisc laurowy
    3\4 szklanki śmietany .
    natka do ozdoby

Zupa ogórkowa z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ziemniaki,, pietruszke i selera umyć i pokroić w kostkę.Marchew zetrzec na tarce o grubych oczkach.Ogórki takze zetrzec na tarce o grubych oczkach.
    2. Wywar warzywny zagotowac , dodac liśc laurowy , pokrojone warzywa oraz wsypac kaszę.Gotowac do miękkosci warzyw około 20-30 minut.Przyprawic do smaku .
    Do wywaru z warzywami dodac ogórki kiszone, sok z ogórków kiszonych i wlać smietane.Całośc zagotowac .
    Udekorować swież natką , smacznego:)

Porady

zupe mozna takze ugotowac na mięsie np indyczym lub udku i do tego wywary miesnego dodajemy warzywa .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy