Zupa ogórkowa z ryżem

5 (146 ocen)

  • 60 min

Z ryżem robiłam pierwszy raz. Spróbowałam takiej kombinacji u koleżanki i bardzo mi zasmakowała.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg. kiszonych ogórków
    3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    5 ziarenek ziela angielskiego
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    5 skrzydełek
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka wegety
    2 woreczki ryżu
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze skrzydełek,czosnku, wegety, soli, ziela angielskiego przygotować wywar. Następnie dodać pokrojoną w kawałki marchew, pietruszkę i seler. Gotować ok.20 minut. Następnie dodać ryż z dwóch woreczków. Gotować ok. 10 minut.
  • 2. Na grubszej tarce zetrzeć kiszone ogórki i dodać do zupy. Wszystko razem gotować jeszcze 15-20 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodać posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem .Mięso można obrać z kości i dodać do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować