Zupa buraczkowa

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Pamiętajmy im więcej wysiłku włożymy w ugotowanie dobrego rosołu tym zupa będzie smaczniejsza. Nie polecam tutaj pójścia na skróty i użycia rosołku z kostki.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 l rosołu
    5 buraków z łodyżkami
    5 ziemniaków
    4 marchewki ( mogą być z rosołu)
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18% (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i ziemniaki kroimy w równą kostkę. Łodyżki buraków kroimy na małe kawałki (ok. 1-2cm)
  • 2. Do gotującego się rosołu wrzucamy pokrojone buraczki, następnie pod koniec gotowania dokładamy do nich ziemniaki, łodyżki i marchewki. Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości
  • 3. W zasadzie zupa jest gotowa. Można do niej dodać śmietanę lub osobno dodawać śmietanę do każdej porcji, oczywiście można ja również pominąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować