Zupa z burakami i z ciecierzycą

0 (0 ocen)

Zupa buraczkowa z ciecierzycą i kapustą pekińską

Składniki:

  • - porcja rosołowa z kurczaka lub same skrzydełka lub udko
    - włoszczyzna (marchewka, por, seler, pietruszka)
    - 5 surowych buraków średniej wielkości
    - szklanka ugotowanej ciecierzycy (może być odsączona z puszki)
    - pół główki małej kapusty pekińskiej
    - 3 nieduże ziemniaki
    - 2 liście laurowe
    - kilka ziaren ziela angielskiego
    - 2 ząbki czosnku
    - pół szklanki śmietany 18%
    - sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z burakami i z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na porcji rosołowej lub częściach kurczaka oraz umytej i pokrojonej włoszczyźnie ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego oraz przepuszczonego przez praskę czosnku. Do gotowego wywaru dorzucić starte na tarce o dużych oczkach buraki, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, poszatkowaną kapustę pekińską i miękką cieciorkę. Zupę gotować do miękkości buraków i ziemniaków. Zaprawić kwaśną śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować