Zupa z groszku zielonego i mozzarelli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kremowa zupa z groszku zielonego i mozzarelli z ziołowymi grzankami.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 opakowania groszku mrożonego
    • 1 litr bulionu warzywnego
    • 2 kule mozzarelli po 150 g
    • 1 cebula dymka
    • sól, pieprz do smaku
    Grzanki ziołowe
    • 4-6 kromek chleba tostowego
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1 łyżeczka bazylii
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 100 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem Grzanki

Zupa z groszku zielonego i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Chleb tostowy pokroić w kostkę 1 cm/1 cm i wymieszać z przyprawami.
    • Rozgrzać połowę masła na patelni, wrzucić połowę grzanek i podsmażyć.
    • Z drugą połową postąpić tak samo.
    • Groszek gotować w bulionie z dymką przez 10 minut.
    • Wrzucić mozzarellę pokrojoną na kawałki i zmiksować z groszkiem.
    • Przyprawić solą i pieprzem.
    • Podawać gęstą zupę krem z grzankami ziołowymi.

Porady

Jeśli wolicie rzadszą zupę, to można dodać więcej bulionu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować