Zupa cukiniowo pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny wegetariański lekki obiadek

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szt cukinia młoda
    20 dag pieczarki
    1 łyżka masła
    1 cebula
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    2 ząbki czosnku
    1/2 opakowania pomidory krojone
    pieprz czarny mielony
    uniwersalna przyprawa

Zupa cukiniowo pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa -kiedy zrobią się złote dodajemy wyciśnięty czosnek.Mieszamy.
  • 2. Doprawiamy papryką słodką i ostrą. Dodajemy pomidory pokrojone -zagotowujemy. Dolewamy wody ok 2 szklanki. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku. Zagotowujemy zupka jest gotowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy