Zupa czosnkowa z serem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy bulion. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na maśle. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojony drobno czosnek. Chwilę smażymy na patelni. Z bulionu wyjmujemy mięso, po czym wrzucamy cebulkę i czosnek. Dodajemy serki topione, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Chleb tostowy kroimy w kostkę i wkładamy do opiekacza, bądź podsmażamy na patelni po cebuli i czosnku, aż się zarumieni. Naszą gotową zupę miksujemy blenderem, po czym wyciskamy jeden, świeży ząbek czosnku i dodajemy do zupy, dla uzyskania lepszego smaku i aromatu. Do miseczek nalewamy zupę, dodajemy grzanki i posypujemy serem.
Komentarze