Gdy po niedzielnym obiedzie zostanie nam rosół a znudziła nam się pomidorowa swietnym pomysłem jest zrobienie rozgrzewajacej i bardzo sycącej cebulowej.
30 min
Składniki:
- rosół bulion
- 1/2 kg cebuli
- szklanka wody
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki czerwonej
- 1/2 łyżeczki majeranku suszonego
- bagietki
- plasterki sera żółtego
Zupa cebulowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W głębokiej patelni zalewamy cebulę szklanką wody i zagotowujemy. Następnie dodajemy do cebuli paprykę i majeranek, przykrywamy przykrywką i dusimy do miękkości. W międzyczasie ppodgrzewamy rosół i dodajemy miękką cebulę. Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut. Na każdą porcję zupy dajemy kawałek bagietki zapieczonej z serem.
Komentarze