Zupa cebulowa na rosole

4.93 (168 ocen)

  • 30 min

Gdy po niedzielnym obiedzie zostanie nam rosół a znudziła nam się pomidorowa swietnym pomysłem jest zrobienie rozgrzewajacej i bardzo sycącej cebulowej.

  • 30 min

Składniki:

  • - rosół bulion
    - 1/2 kg cebuli
    - szklanka wody
    - 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki czerwonej
    - 1/2 łyżeczki majeranku suszonego
    - bagietki
    - plasterki sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.93 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Rosół Grzanki

Zupa cebulowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W głębokiej patelni zalewamy cebulę szklanką wody i zagotowujemy. Następnie dodajemy do cebuli paprykę i majeranek, przykrywamy przykrywką i dusimy do miękkości. W międzyczasie ppodgrzewamy rosół i dodajemy miękką cebulę. Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut. Na każdą porcję zupy dajemy kawałek bagietki zapieczonej z serem.

Porady

Zupę można podać również w chlebie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować