Zupa chińska

4.77 (213 ocen)

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem. Pikantna, aromatyczna i bardzo prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    olej do smażenia
    2 l mocnego rosołu
    1 marchewka
    50 g grzybów mun
    200 g warzywnej mieszanki chińskiej
    100 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.77 (213 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy , kroimy w małą kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy mięso na rumiano z dodatkiem sosu sojowego, słodkiej i ostrej papryki.
  • 2. Marchew obieramy , myjemy kroimy w cienkie paseczki.
    Grzyby mun namaczamy we wrzątku według przepisu na opakowaniu.
    W garnku podgrzewamy rosół , wkładamy marchew gdy będzie pół miękka dodajemy mieszankę chińską oraz grzyby mun.
    Wkładamy makaron ryżowy oraz usmażonego kurczaka, gotujemy na wolnym ogniu ok 10 min do miękkości makaronu.
    Doprawiamy solą i pieprzem według smaku (ja już nie doprawiałam).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować