Zupa chińska po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg opisu na opakowaniu. Zamrożoną mieszankę chińską odparować na patelni i podsmażyć na 1 łyżce oleju przez 5 minut razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Przełożyć do garnka, zalać 3 litrami gorącej wody. Dodać 2 łyżki sosu sojowego i gotować do miękkości warzyw.
Pierś z kurczaka pokroić w paski, wymieszać z 1 łyżeczką przyprawy 5 smaków, podsmażyć na 1 łyżce oleju.
Usmażone mięso przełożyć do garnka z zupą, dodać 1-1,5 łyżeczki przyprawy 5 smaków, sól, pieprz, szczyptę imbiru. Gotować 3-4 minuty, a na końcu doprawić octem.
Podawać z makaronem. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Porady
Makaron świderki można zastąpić makaronem ryżowym, a zupę doprawić mniej lub bardziej na ostro - wg własnego uznania.
Komentarze