Zupa chilli

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pożywna ,pikantna i szybka w przygotowaniu.

  • 35 min

Składniki:


  • 5 średniej wielkości ziemniaków
    2 puszki czerwonej fasoli
    1/3 papryczki chilli
    duża cebula
    300 g pieczarek
    5 ząbków czosnku
    3 marchewki
    2 czerwone papryki
    liść kaffiru
    liść laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 l bulionu drobiowego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżeczka oregano
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
    4 łyżki oliwy z oliwek

Zupa chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekałem ,zeszkliłem na oliwie ,dodałem czosnek pokrojony w plasterki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyłem 5 min. ,po czym zalałem bulionem ,dodałem pokrojone w paski czerwone papryki ,pieczarki (ćwiartki) ,marchewkę (talarki) ,drobno posiekaną papryczkę chilli ,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Fasolkę osączyłem na sitku ,opłukałem ,dodałem do zupy. Gotowałem 15 min ,doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Chilli marynowane

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chilli marynowane

Wojty Dla osób lubiących ostre przysmaki :-) 20 min