zupa chrzanowa

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

IDEALNA NA WIELKANOC, ALE NIE TYLKO

Składniki:

  • 3 kawałki białej kiełbasy,
    2 cebule,
    ziele angielskie, liść laurowy, grzyby suszone,
    sól, cukier,pieprz
    1 słoiczek chrzanu 200 ml lub jeszcze lepszy świeżo starty chrzan
    mała śmietana 18%,
    2 łyżki mąki (niekoniecznie),
    4 jajka,
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawiamy wodę około 1,5 litra z cebulą i przyprawami. Dodajemy opłukaną białą kiełbasę. Gotujemy ok. 30 min. ...
  • 2. Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę z wywaru. Dodajemy chrzan. Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną schłodzonej zupy (nie jest to konieczne, jeśli nie musicie mieć gęstej zupy). Doprawiamy śmietaną oraz solą i cukrem do smaku.
  • 3. Jaja gotujemy na twardo i dzielimy na ćwiartki. Ugotowaną kiełbasę kroimy na kawałki i wrzucamy na talerz nalanej zupy. Zupę podajemy bardzo gorącą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować