Zupa chrzanowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Byłam zaskoczona, gdy podczas śniadania wielkanocnego teściowa podała tę zupę zamiastżurku. Zasmakowała mi i teraz sama ją gotuję.

Składniki:

  • ● 250 g dowolnego wędzonego mięsa
    ● cebula
    ● pęczek włoszczyzny
    ● słoiczek tartego chrzanu (ok. 200 ml)
    ● 4 jajka
    ● przyprawy: cukier, sól, ziele angielskie
    ● kilka suszonych grzybów
    ● 1/2 małej śmietany
    ● natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Tarty

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy pół godziny.
    Włoszczyznę, cebulę, grzyby i mięso gotujemy w litrze
    wody ok. 40 minut. Dodajemy
    ziele angielskie. Wyjmujemy
    mięso i włoszczyznę.
  • 2. Dodajemy chrzan, zagotowujemy,
    zagęszczamy zahartowaną
    śmietaną. Doprawiamy
    do smaku solą i cukrem.
  • 3. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy, studzimy, kroimy na
    ćwiartki. Wkładamy do talerza,
    zalewamy gorącą zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tarty chrzan

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować