Zupa Chrzanowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealna - nie tylko na Wielkanoc :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 do 1 1/2 l bulionu z warzyw
    1 szklanki śmietanki kremówki
    2 łyżki. masła
    3 ząbki czosnku, obrane i zgniecione
    1 mała cebula, drobno posiekana
    1 por tylko białaczęść pokrojona w plasterki
    2 średnie ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
    1/2 korzenia selera, drobno posiekanego
    2 - 3 łyżki. drobno startego świeżego chrzanu
    1 łyżeczka. majeranku
    świeżo starta gałka muszkatołowa do smaku
    sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dusić na maśle 10 minut.
    Zalać bulionem,dodać chrzan wymieszany ze śmietaną. Doprawić. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować na gładki krem. Podawać z rzeżuchą :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować