Zupa chrzanowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała zupa na Wielkanoc - spróbujcie a sami się przekonacie

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
    2 kiełbasy białe
    3 ziemniaki średniej wielkości
    3 łyżki chrzanu śmietankowego
    sól i biały pieprz do smaku
    jajka na twardo
    kiełki rzeżuchy
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
  • 2. Gdy ziemniaki są ugotowane zdejmujemy z ognia i całość miksujemy na gładka masę.
  • 3. Kiełbasę obieramy z jelita kroimy 6 części i podsmażamy na oliwie.
  • 4. Garnek z zupą stawiamy na ogniu dodajemy chrzan, dokładnie mieszamy. Wrzucamy zrumienioną kiełbasę i całość gotujemy około 5 minut. Na końcu przyprawiamy naszą zupę solą i białym pieprzem
  • 5. Podajemy gorącą z jajkiem na twardo, kawałkiem białej kiełbasy i kiełkami rzeżuchy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować