ZUPA CHRZANOWA Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

Smaczna zupa jako dodatek do placków ziemniaczanych i naleśników,oraz zapiekanych warzyw. Dodatek chrzanu sprawia,że nabiera ona zupełnie nowego,innego,ciekawego smaku.

Składniki:


  • 0,50 dkg.pieczarek
    3 ziemniaki średnie
    2 marchewki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki słodkiej śmietany 18%
    2-3 łyżki chrzanu tartego w occie /Uzależnione od indywidualnego smaku /
    150 g.masła
    - natka pietruszki i listki rozmarynu
    1 1/2 l.wody
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna do smaku,sok z cytryny do skropienia pieczarek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chrzanowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć,pokroić w ćwierć plasterki i skropić sokiem z cytryny.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 2. Warzywa obrać,umyć i pokroić,marchew w pół plasterki,pozostałe w kostkę.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 3. Na patelni rozgrzać masło,włożyć pieczarki i smażyć do czasu odparowania wody.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 4. Włożyć cebulę ,czosnek i smażyć do czasu ich zeszklenia.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 5. Wsypać porwane listki rozmarynu,posypać przyprawa uniwersalna.pieprzem,włożyć pozostałe warzywa i smażyć do czasu ich zeszklenia.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 6. Wsypać posiekaną natkę pietruszki,wymieszać.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 7. W garnku zagotować wodę,dodać przesmażone pieczarki z warzywami i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości.Włożyć chrzan do smaku,zagotować,ewentualnie doprawić do smaku przyprawami.
  • zupa chrzanowa z pieczarkami 8. W gorącym wywarze rozprowadzić śmietanę i wlać do zupy.Wymieszać i już nie gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować