Zupa dziadowska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Widząc bryndzę w sklepie naszła nas ochota na góralską zupę. Wyszła smaczna i delikatna.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego
    300 g bryndzy (u nas flisacka)
    1 ząbek czosnku
    szczypta mielonego kminku
    1 kg ziemniaków
    sól ,pieprz

Zupa dziadowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bryndzę rozrabiamy w ostudzonym bulionie (1/2 l) ,resztę bulionu zagotowujemy. Rozrobiony wywar powoli wlewamy do gorącego bulionu ,cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,kminkiem ,solą i pieprzem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy