Zupa fasolowa na skrzydłach z indyka

4.5 (198 ocen)

Fasolowa na drobiu jest zdrowsza i delikatniejsza

Składniki:

  • 30 dkg szarej fasoli
    1 skrzydło z idnyka około 0,50 dkg
    1 porcja włoszczyzny
    50 ml słodkiej śmietanki
    0,5 kg ziemnaików
    sól
    pieprz
    cząber
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa na skrzydłach z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy przez całą noc.
    Nastepnego dnia do garnka z wodą ,około 2 litrów , wkładamy umyte skrzydło z indyka i wkładamy osączoną fasolę. Solimy zupę i gotujemy na wolnym ogniu, kiedy mieso będzie miękkie wyjmujemy z zupy .Dodajemy umytą i obraną włoszczyznę w kawałkach, tylko marchew kroimy w kostkę
    Gotujemy do miękkości.
    Obieramy mięso z kości i wkładamy do zupy, doprawiamy solą , pieprzem i cząbrem.
    Na końcu wlewamy słodkiej śmietanę i posypujemy zieleniną.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cząber Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować