Zupa fasolowa Roberta

0 (0 ocen)

polecam...

Składniki:

  • · rosół 1,5 L
    · fasola perłowa 2/3 szkl
    · mięso z kurczaka 15 dag
    · marchewka ugotowana 10 dag
    · pietruszka gotowana 10 dag
    · seler ugotowany 5 dag
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · gałka muszkatołowa mielona

Zupa fasolowa roberta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy