Zupa fasolowa z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- fasolę opłukać zalać wodą i odstawić do namoczenia najlepiej na noc
- żeberka natrzeć majerankiem tymiankiem pieprzem i startym czosnkiem też odstawić na noc w chłodne miejsce
2.- fasolę zagotować do gotującej fasoli dodać żeberka i gotować około 30 minut
3.- ziemniaki marchew pietruszkę i seler obrać ziemniaki pokroić w kostkę a seler pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce duże oczka kapustę pokroić w pióra
- wszystkie warzywa dodać do gotującej się fasoli gotować 10 minut dodać kalafior kostkę rosołową z lubczykiem liść laurowy i ziele angielskie gotować do miękkości
4.-cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę i usmażyć dać do zupy przyprawić do smaku sola albo dodać jeszcze kostkę jak kto woli dać natkę pietruszki
Porady
latem można dodać lubczyk z ogrodu jeszcze lepiej smakuje
Komentarze