Zupa flaczki z kani

4.49 (152 ocen)

  • 30 min

Szybka, prosta zupa ale flaczki z kani. Jest bardzo dobra. Moje kanie zebrałam w lesie ale jeżeli nie jesteśmy pewni grzybów lepiej jak je kupimy. Zupę zrobimy w 15 minut. Moja rodzina uwielbia te grzyby zbierałam je już w dzieciństwie.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 kapelusze kani duże
    1 marchewka
    1 kawałek selera
    1 cebula
    1 papryka pomarańczowa
    1/4 papryczki chili
    750 ml bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    koperek świeży
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Zupa flaczki z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchewka i seler podsmażone 1. Marchew i seler obieram, myję i ścieram na tarce jarzynowej. Paprykę kroję w paski. Cebule drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję warzywa i dalej chwilę przesmażam.
  • kanie pokrojone 2. Kanie myję delikatnie kroję w paski.
  • kanie podsmazone 3. Kanie przesmażam na osobnej patelni.
  • do warzyw dodany bulion 4. Do warzyw dolewam bulion, dodaję ,liść laurowy, ziele i gotuję do miękkości warzyw ale nie za długo.
    Kanie Dodaję do zupy, gotuję dwie minuty, doprawiam solą, pieprzem, dodaję pokrojony koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować