ZUPA GULASZOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, syta, rozgrzewająca, może robić za dwa dania w jednym , pierwsze i drugie danie

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag szynki
    1 papryka czerwona
    3 pomidory
    1 cebula
    5 ziemniaków
    2, 5 litra bulionu warzywnego
    sól pieprz, słodka papryka

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.
    Kiedy się zrumieni przekładamy do garnka do gorącego bulionu,na
    patelnię wrzucamy pokrojoną papryke w kostkę, cebulę i pomidory, dusimy
    ok 5 minut, dodajemy do garnka z mięsem. Ziemniaki obieramy kroimy w dośc
    sporą kostkę,dorzucamy do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu ok 40 minut,
    doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, ja jej daję dośc sporo.
    Podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy