Zupa gulaszowa "Żołądek"

0 (0 ocen)

Pożywna, sycąca i pyszna zupa gulaszowa gotowana na żołądkach. Idealna na chłodne dni.

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    40 dag pieczarek
    2 szalotki
    2 ząbki czosnku
    5 ogórków kiszonych
    6 ziemniaków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    150 ml śmietany 30%
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    1 ziarenko ziela angielskiego
    3 ziarenka pieprzu
    1 liść laurowy
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka masła klarownego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa gulaszowa "żołądek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie żołądków i pieczarek 1. Żołądki umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. W garnku roztop masło i podsmaż żołądki. Szalotkę obierz pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę dodaj do żołądków, podsmaż, dodaj paprykę słodką i ostrą, wymieszaj. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, dodaj do żołądków.
  • dodanie jarzyn do zupy 2. Gdy pieczarki się podsmażą, zalej zimną wodą tak aby wszytko było przykryte,dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obierz, umyj. Pietruszkę i marchewki pokrój w paseczki, natomiast ziemniaki w drobną kostkę.
  • Dodanie ziemniaków do zupy 3. Gdy żołądki będą miękkie dodaj ziemniaki,marchewkę,pietruszkę oraz suszony lubczyk. Ogórki kiszone obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • Gotowa zupa. Smacznego! 4. Gdy warzywa będą miękkie zahartuj śmietanę i dodaj do zupy, zagotuj, Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować