Zupa gulaszowo-warzywna

0 (0 ocen)

Syta, pożywna i aromatyczna zupa. Czuć podsmażoną cebulkę i bukiet warzyw. Można powiedzieć, że jest to pomidorowa w bogatszej wersji.

Składniki:

  • 600 g mięsa gulaszowego
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
    1 cebula
    2 marchewki
    450 g mieszanki warzywnej 9-składnikowej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 litry wody
    2 kostki rosołowe
    Sól
    Pieprz

Zupa gulaszowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy czerwoną papryką i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy w większym garnku z odrobiną oleju. Dokładamy mięso i razem wszystko podsmażamy. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe. Marchewki obieramy i kroimy w pół plasterki. Do zupy dodajemy marchewkę oraz mieszankę warzywną. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z ugotowanym w osobnym garnku ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy