Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie mogłam się zdecydować : gulaszowa czy pomidorowa? Wymieszałam więc wszystko w jednym woku i wyszła przepyszna rozgrzewająca zupka!!!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka: 0.5 kilograma
    - pomidory: 6 sztuk
    - fasolka szparagowa: 20 dekagramów
    - pieczarki: 6 sztuk
    - makaron koraliki: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - przyprawa grill klasyczny: 1 łyżeczka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - papryka ostra i słodka: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - pietruszka zielona natka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowo-pomidorowa z woka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmielonym, przyprawą do grilla, polewamy sosem sojowym, mieszamy odstawiamy na 1h.
  • 2. W tym czasie pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na 2 cm paski, pieczarki w plastry peperonii w krążki (ja użyłam 1/4 papryczki)
  • 3. W woku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wrzucamy pojedynczo mięso, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pepperonii, smażymy na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjmujemy do miseczki (tłuszcz zostawiamy w woku - zalewamy go 500 ml wody i odlewamy)
  • 4. Wok osuszamy, wlewamy oliwę, rozgrzewamy i smażymy pieczarki (przyprawiamy odrobiną soli), gotowe dodajemy do mięsa.
  • 5. Fasolkę szparagową gotujemy w woku (ok 500ml wody z dodatkiem kucharka), po 5 minutach dodajemy makaron i gotujemy całość do miękkości. Wywar odlewamy, a do fasolki i makaronu dodajemy pomidory, mięso, pieczarki, smażymy 5 minut, zalewamy odlanym bulionem z mięsa i fasolki, zagotowujemy, przyprawiamy, gotową posypujemy pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować