Zupa / galaretka warzywna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pożywna

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Zupa warzywna

    2 l wody
    1 kg kurczaka z kośćmi
    1 zestaw warzyw do zupy
    1 paczka mrożonych warzyw kalafior, brokuły, marchew
    1 cebula
    500 ml mleka zagęszczonego
    Liść laurowy, pieprz ziarnisty kilka ziaren, sól
    natka pietruszki

Zupa / galaretka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do wody wrzucić podzielonego kurczaka, zestaw warzyw, cebulę, pieprz, liść laurowy. Gotować, aż wszystko będzie miękkie.
    2. Części kurczaka wyjąć, obrać i wrzucić do wywaru. Posolić. Dodać mrożone warzywa. Podgotować kilka minut. Dodać mleko i jeszcze trochę przytrzymać na ogniu.
    3. Doprawić do smaku, posypać natką.

    Jeśli zostanie można dodać żelatynę (wg przepisu z opakowania) i zrobić galaretkę.

Porady

Można zrobić z niej galaretkę

Komentarze

Podobne przepisy