ZUPA GRZYBOWA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa z suszonych grzybów pachnie i ma wspaniały smak.Jest do tego niskokaloryczna .Najlepiej smakuje podana z łazankami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - grzyby suszone: 40 gramów
    - włoszczyzna na zupę: 1 pęczek
    - śmietana30%: 0.5 szklanki
    - kostka bulionowa grzybowa: 2 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - ziele angielskie,liść laurowy,pieprz,vegeta: 1 szczypta
    - makaron łazanki: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Łazanki

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa grzybowa 1. 1.Suszone grzyby opłukać namoczyć w wodzie na noc.
    2.Namoczone grzyby z wodą z moczenia gotować pod przykryciem45 min.
    3.Warzywa obrac włóżyć do wywaru dodać olej,przyprawy i gotować jeszcze 10 min.
    4.Zabielic zupę śmietaną i doprawic do smaku.
    5,Makaron łazanki ugotowac osobno i podawac z zupą,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować