Zupa jajeczna

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia.

Składniki:

  • ● 4 kawałki wędzonej kiełbasy
    ● 8 jajek
    ● 10 dag wędzonego boczku
    ● 10 dag gotowanej szynki
    ● majeranek
    ● 2 łyżki chrzanu
    ● 2 liście laurowe
    ● 4 ziarna ziela angielskiego
    ● sól, pieprz
    ● łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
  • 2. 2. Boczek i szynkę kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Boczek wytapiamy. Wkładamy szynkę i kiełbasę, podsmażamy. Wlewamy 1 l wody, wkładamy liście i ziele. Gotujemy 20 minut. Dodajemy chrzan i jajka. Gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować