ZUPA JARZYNOWA

0 (0 ocen)

zupa jarzynowa pożywna i z witaminami

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 korpusy
    2 marchewki
    Pół selera małego
    1 Pietruszka
    Biała część pora
    Ćwiartka kapusty białej
    20 dag fasolki szparagowej białej i zielonej
    Ćwiartka kalafiora
    Ćwiartka brokuła
    3 ziemniaki
    1 szklanka zielonego groszku
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    Vegeta
    Koperek
    Natka pietruszki

Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    W dużym garnku gotujemy wodę z zielem angielski i liściem laurowym , dokładamy umyte korpusy i gotujemy . W tym czasie obieramy wszystkie warzywa i kroimy je w kostkę , kapustę siatkujemy brokuł i kalafior porcjujemy na różyczki , fasolkę kroimy na 3 część. Wyjmujemy korpusy i po kolei gotujemy warzywa zaczynając od kapusty włoszczyzny , fasolki , ziemniaków pod koniec na 10 minut dorzucamy brokuł i kalafior na samym końcu dokładamy zielony groszek . Doprawiamy do smaku wrzucamy koperek natką pietruszki dekorujemy już na talerzu . Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy