Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem

4.51 (146 ocen)

  • 60 min

Danie jednogarnkowe

  • 60 min

Składniki:

  • duża kość schabowa
    2 małe cebule
    1/4 główki młodej białej kapusty
    300 g brukselki
    300 g żółtej fasolki szparagowej
    1/4 kalafiora
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziarenek jałowca
    3 listki laurowe
    3 średnie marchewki
    2 małe pietruszki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki. Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso między kośćmi i dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane warzywa, listki laurowe, ziele angielskie i ziarna jałowca, na samym końcu różyczki kalafiora. Gotujemy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu z kawałkami mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować